Vintage huwelijk Samira en Pieter


Op vrijdag 9 augustus 2013 gaven Samira en Pieter elkaar het jawoord op deprachtige locatie Fort bij Vechten in Bunnik.

Op de trouwkaart stond het  al: ‘Onder de blauwe hemel, op het gras, langs het kalme water en onder de groene bomen geven wij elkaar het jawoord’. En zo was het precies.

Toen ik die ochtend vroeg bij het fort aan kwam, wist ik niet wat ik zag. Alles was prachtig in Vintage stijl gedecoreerd en aangekleed door Joske en Anne van Happy Vintage. Pieter en Samira wilden een informele bruiloft, geen hoedjes en stropdassen, maar picknicken en een relaxte sfeer.

Volgens Zuid Afrikaanse traditie zou Pieter zijn bruid pas zien bij het begin van de ceremonie. Alle gasten namen plaats en iedereen was in afwachting van het bruidspaar. Opeens klonk zacht gitaarspel vanaf het water. Pieter maakte zijn entree in een klein houten bootje, samen met zijn bruidsjonkers. Geroezemoes… Waar was de bruid?

Toet toet, aan de overkant van het water reed een oude Fiat 500 met daarin Samira. Na een ererondje met luid getoeter parkeerde het autootje bij het Fort.

Pieter was zichtbaar nerveus nu. Vriend Jolmer speelde op zijn gitaar. De bruidsmeisjes kwamen aanlopen, gevolgd door Samira met haar vader. Een emotioneel moment waarop iedereen volschiet. De vader overhandigt zijn dochter liefdevol aan Pieter. Na een aantal bewonderende blikken over en weer en een knuffel is het bruidspaar klaar voor de ceremonie.

Ouders en vrienden waren heel erg betrokken en hadden veel informatie compleet met foto’s aangeleverd zodat de toespraak bijzonder persoonlijk en verrassend was. Een lach en een traan wisselden elkaar af.  Dolgelukkig klonk het jawoord.

De ceremonie sloten we af met een ‘ringwarming’. Alle gasten gingen staan in 2 lange rijen. Via een lang lint, langs alle gasten, werden de ringen naar het bruidspaar geschoven. In gedachten konden de gasten een gelukwens uitspreken voor het paar. Samira kreeg uiteindelijk door Pieter een prachtige vintage ring omgeschoven. En Pieter ontving van Samira ook een bijzondere ring.

Alle gasten bleven staan en vormden een erehaag. Pieter en Samira liepen er dolgelukkig doorheen. Er werden streamers gegooid. Dit zijn Zuid Afrikaanse witte serpentines. Dat leverde mooie plaatjes op.

Pieter en Samira trokken zich even samen terug. Razendsnel werd het grasveld omgetoverd tot picknickveld. De champagne stond klaar. En met luid applaus en 3x hoera werd het bruidspaar ontvangen om samen het glas te heffen op hun geluk.

Na alle felicitaties was het tijd voor de picknick. Bij het buffet konden gasten hun mandje vullen en een kleedje pakken en lekker zitten en eten. Daarna was er tijd voor ontspanning.  Collega’s van Pieter, die buitensportinstructeur is, hadden diverse activiteiten bedacht, waaronder een tokkelbaan over het water.

Het diner vond binnen in het fort plaats.

Omdat Pieter en Samira graag kamperen mochten de gasten blijven slapen in een ‘camping’ bij het fort. Bij het invallen van het duister werd het kampvuur aangestoken. En het bleef nog lang gezellig op het fort.

Locatie: Fort bij Vechten Bunnik

Styling: Happy Vintage Verhuur

Fotograaf: Lindy Truter www.lindytruter.com

Outdooractiviteiten: Rakos Training en evenementen

Trouwambtenaar: Larissa Riksen, Met liefde trouwen

Trouwambtenaar

Al maanden van tevoren ben je als zelfstandig trouwambtenaar bezig met een bruidspaar om de ceremonie vorm te geven. Ik stel dan ook heel veel vragen. Ik wil precies weten wat jullie wensen, ideeën en verwachtingen zijn. Lees meer

Ceremonieel huwelijk

Mochten jullie een trouwlocatie of trouwdag in jullie gedachten hebben die niet via de gemeente geregeld kan worden, dan kun je kiezen voor een ceremonieel huwelijk. Jullie trouwen dan voor de wet op het gemeentehuis. Lees meer

Trouwlocatie

Misschien hebben jullie al een prachtige trouwlocatie op het oog en wil je graag het jawoord geven in jullie achtertuin, of op het strand. Wanneer je kiest voor een zelfstandig trouwambtenaar is er veel mogelijk qua locatie.  Lees meer

Met liefde trouwen. Zelfstandig trouwambtenaar voor een persoonlijk en onvergetelijk jawoord op een door jullie gekozen trouwlocatie.